Subsidie in 2016 voor zonneboilers en warmtepompen

og:image

Per 1 januari 2016 wordt een nieuwe subsidieregeling opengesteld. De subsidie is bedoeld voor kleinschalige installaties voor productie van hernieuwbare energie. Hieronder vallen zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen met een klein vermogen. Het aanvragen van subsidie kan vanaf 4 januari 2016. Voor meer informatie klik op de button [Meer lezen]Minister Kamp bevestigd in de Kamerbrief over de stimulering van hernieuwbare energie dat het van groot belang is om het potentieel van de kleinschalige installaties volop te benutten voor een transitie naar een duurzame energievoorziening.

 

De subsidie geeft huishoudens de kans om hun warmwaterboiler te vervangen door een zonneboiler of een warmtepomp te installeren voor de verwarming. In 2016 wordt een bedrag van € 70 miljoen beschikbaar gesteld voor deze regeling.


Aanvragen subsidie

Het aanvragen van de subsidie kan vanaf 4 januari 2016. De hoogte van de subsidiebedragen zijn afhankelijk van het soort toestel. De definitieve bedragen worden vanaf 4 januari 2016 op de website van RVO gepubliceerd