Cai / Data / Telecom


De digitale wereld (zoals internet en tv) wordt steeds uitgebreider. Hierdoor worden de lijnen steeds drukker bezet. Het is daarom belangrijk om een goed functioneel en betrouwbaar netwerk te hebben. Er kan tegenwoordig ook heel veel via een draadloos netwerk maar de betrouwbaarheid van een bedraad netwerk is vele malen groter. In de nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig ook vaak data-netwerken aangelegd. Over deze netwerken kunnen telefoon en internetsignalen worden getransporteerd. Ook zijn er al interactieve tv-diensten die ook gebruik maken van dit netwerk, maar meestal wordt het tv-signaal getransporteerd over een cai-netwerk


Toepassingen


Afbeelding van een DATA wandcontactdoos en van een verzamelpunt van DATA die zich in de meterkast bevindt. Hierdoor is het eenvoudig om op het gewenste aansluitpunt tussen een internet, tv of telefoonsignaal te switchen.


Uitvoering van een Cai wandcontactdoos. Uitvoerbaar in dezelfde lijn als het overige schakelmateriaal. De Cai bekabeling is een afgeschermde kabel om storingen en invloeden van buitenaf te voorkomen.