Goten


Voor het opvangen van het regenwater van de hellende daken worden gebruikelijk dakgoten toegepast. Deze goten worden doorgaans uitgevoerd in zink. Deze zinken goten kunnen in de meest uiteen lopende uitvoeringen worden gemaakt. Een veel voorkomende toepassing is een houten gootconstructie welke door de bouwkundige aannemer wordt gemaakt met hierin een zinken goot op maat gemaakt. Het enigste zichtbare deel van de goot is de kraal. Deze kraal wordt uitgevoerd in een ronde vorm.


Beugelgoten:
Wanneer de goot niet wordt voorzien van een houten constructie kun je ook kiezen voor een beugelgoot. De beugelgoot komt volledig in zicht. Er zijn ronde (mast) modellen of vlakke (bak) modellen. Door toepassing van zink of eventueel koper wordt een authentieke stijl gecreëerd. In combinatie met zinken regenpijpen is mastgoot een veel gekozen gootuitvoering die zeker iets extra’s aan uw woning, schuur of veranda geeft.

Maatvoering mastgoten

Mastgoot M30
Mastgoot M37 Mastgoot M44
 125 mm breed 170 mm breed 200 mm breed


Bekleden van bestaande goten:
Wanneer uw goten lekkage vertonen kan dit komen door versleten zink maar ook door ‘versleten’ soldeernaden. Wanneer de zinken goot nog niet versleten is en nog ‘’strak’’ oogt kunt u ook kiezen om de goot te laten bekleden met een EPDM laag. Voor dit soort werkzaamheden is een speciaal assortiment artikelen aanwezig in ons bedrijf. Het grote voordeel hiervan is dat er geen sloopwerkzaamheden uitgevoerd hoeven te worden. Ook de hogere snelheid van aanbrengen is erg aantrekkelijk terwijl de kwaliteit gegarandeerd wordt.