CV-ketels


De CV-ketel is het hart van uw verwarmingsinstallatie en wordt elke dag intensief gebruikt. Het is daarom belangrijk om een betrouwbare en zuinige CV-ketel te hebben waar u op kunt vertrouwen. De merken die wij voornamelijk plaatsen en waarvan wij de vervangingsonderdelen en uitgebreide kennis van in huis hebben zijn Nefit, Intergas en Vaillant


CV-toestellen kunnen zijn uitgevoerd als solo of als combi toestel. Het verschil is het wel of niet leveren van warm tapwater. Voor de combi-toestellen (deze leveren dus ook warm-tapwater) kun je weer onderscheid maken tussen toestellen met een platenwisselaar en toestellen met een voorraad-boiler. Het voordeel van een toestel met een boiler is de directe beschikbaarheid van warmtapwater. Een toestel met een platenwisselaar daarentegen zal eerst op moeten ‘starten’ voordat er warmtapwater geleverd kan worden. De nieuwere toestellen zijn tegenwoordig voorzien van een slimme regeling om het toestel inwendig op temperatuur te houden zodat deze toestellen ook snel beschikken over warm tapwater.


Kom gerust een langs in onze showroom waar we verschillende toestellen hebben hangen en we uitgebreid advies kunnen geven over de verschillende mogelijkheden.
Coderingen van toestellen


CV-toestellen hebben verschillende coderingen, wat betekenen deze coderingen:

HR-107

Ketels met een HR107-label zijn de topklasse m.b.t. het lage energiegebruik doordat ze waterdamp uit de rookgas laten condenseren en hier de warmte ook uit halen


HRww-label

Toestellen die zijn voorzien van dit label produceren op efficiënte wijze warm water. Het is een aanvulling op het bestaande Gaskeur/CW-label, echter de eis aan het rendement ligt een forse stap hoger en ook de eisen aan de wachttijd in zowel de zomer- als de wintersituatie zijn strenger.


SV-label

Toestellen met een SV-label (SV staat voor Schonere Verbranding) beschikken over een geavanceerde brander waardoor de NOx-uitstoot zo laag mogelijk gehouden wordt.


NZ-label

Steeds vaker worden zonneboilers geïnstalleerd. Omdat de zon echter niet altijd schijnt, moet het water worden naverwarmd. Daarvoor is een gastoestel nodig dat aan specifieke eisen voldoet. U herkent deze toestellen aan het Gaskeur NZ-label (Naverwarming Zonneboilers).


CW-label

Toestellen met het CW-label (Comfort Warm water) voldoen aan belangrijke basiseisen m.b.t. tapdrempel, wachttijd, gelijkmatigheid van temperatuur en rendement. Het CW-label maakt duidelijk in welke warmwaterklasse een toestel valt en voor welke toepassingen het toestel het meest geschikt is.CW-waarde van een toestel


Hoeveelheid warmwater met een temperatuur van 40 ºC

CW Waarde Verbruik
Gelijktijdigheid

CW1

Minder dan 6 liter in keuken of beperkt douchen Tegelijk meerdere kranen niet mogelijk

CW2

Minimaal 6 liter in keuken of douche
Tegelijk meerdere kranen niet mogelijk

CW3

Minimaal 10 liter in keuken, douche of bad
Tegelijk meerdere kranen nauwelijks mogelijk

CW4

Minimaal 12,5 liter in keuken, douche of bad
Tegelijk meerdere kranen beperkt mogelijk

CW5

Minimaal 12,5 liter in keuken en douche of bad
Tegelijk meerdere kranen beperkt mogelijk

CW6

Minimaal 12,5 liter in keuken, douche en bad
Tegelijk meerdere kranen optimaal mogelijk