Leidingsystemen


Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan leidingsystemen, echter ook aan de kwaliteiten hiervan. In de nieuwbouw wordt door J. Bisschop installatie doorgaans het Rehau systeem gemonteerd. Dit systeem is van Duitse degelijkheid en heeft de afgelopen jaren hun hoge kwaliteit altijd bewezen. Hieronder volgen de verschillende leidingsystemen die wij gebruiken voor het aanleggen van verwarmingssystemen.


Rehau is een universeel leidingsysteem die toegepast kan worden voor gas, water en verwarmingsinstallaties. De Rehau fittingen worden op de opgetrompte buis geperst met een pershuls. Er zijn diverse verbindingsstukken en fittingen om op het traditionele buizensysteem (bv. koperbuis) over te gaan. De meeste van deze fittingen kunnen toegepast worden op het waterleiding en verwarmingssysteem. Het systeem is kostenbesparend door de snelheid waarmee het systeem verlegd wordt alsmede het feit dat er nog slechts één buis wordt gebruikt voor zowel verwarming als sanitair. Rehau is zeer betrouwbaar door de toegepaste pershuls-verbindingstechniek en maatwerk gereedschap

 

Dunwandige CV-leiding is een traditioneel leidingsysteem en wordt ook hedendaags nog steeds toegepast in de nieuwbouw. Veel installatiecomponenten zijn op dit systeem gebaseerd. De verbindingen kunnen worden uitgevoerd door middel van knelfittingen. De leidingen zijn ook in verschillende maatvoeringen te verkrijgen. Het wordt vaak toegepast in opbouwinstallaties, verdelers en aansluitingen onder de CV-toestellen. Omdat dit een universeel systeem is, kan men zeer geschikt uitbreiding realiseren op dit systeem.

 

Dikwandig staal leidingsysteem werden vroeger nog wel eens gebruikt in woningbouw maar tegenwoordig alleen nog maar in de industrie en utiliteit. Dit systeem is zeer slagvast en kan tot grote diameters worden verwerkt wat gelijk het grootste voordeel is, ook omdat men hiervoor geen maatwerk gereedschap benodigd is. De verbindingen kunnen worden uitgevoerd door middel van draadfittingen en lasverbindingen.