Projecten utiliteit


Staphorst, uitbreiding school:

Dit project betreft een uitbreiding van scholen- gemeenschap Pieter Zandt te Staphorst. Voor dit project verzorgen wij als totaalinstallateur nagenoeg alle installaties. De werkzaamheden bestaan uit het uitbreiden van bestaande installaties en het aanleggen van nieuwe installaties voor nieuwe lokalen. Onderstaand een opsomming van de werkzaamheden:


(klik hier voor meer details)

Elektrotechniek

De werkzaamheden mbt de elektrotechnische installatie bestaat uit het is aanleggen van daglicht gestuurde verlichting in diverse lokalen, aanleg van wand en kabelgoottracé's, uitbreiding van een centraal noodverlichtingssysteem en het uitbreiden en aanpassen van besturingstechnische installaties bestaande uit CO2 gestuurde ventilatiesystemen en het weersafhankelijk aansturen van diverse verwarmingsgroepen, regelsysteem voor screens etc.

Ventilatiesysteem

Voor de ventilatie van de lokalen is gekozen voor een energiezuinig ventilatiesysteem met op basis van CO2-luchtmeting. Het systeem wordt afhankelijk van de aanwezigheid van personen en dus de hoeveelheid CO2 in de ruimte aangestuurd. Voor het afzuigen van vervuilde lucht zijn Stork-units op het platte dak gemonteerd. De verse luchttoevoer gebeurd door natuurlijke toevoer.

Verwarmingssysteem

Het verwarmingssysteem betreft een uitbreiding op het bestaande cascade systeem. De toegepaste warmtebronnen zijn Hoog rendementstoestellen van Remeha. De transportpomp voor de radiatoren is uitgevoerd met een energiezuinige Magna 1 circulatiepomp.

Verwarmingssysteem

De kunststof witte dakbedekking maakt het mogelijk een maximale reflectie van het zonlicht te genereren. het dak is hierdoor wel tot 60% koeler dan zwarte dakbedekking. De homogene witte lasnaden vallen nauwelijks op in het dakvlak en zorgen voor een duurzame waterdichting.

Opsomming werkzaamheden

 • Uitbreiding omroepsysteem concierge
 • Uitbreiding centraal noodverlichtingssysteem
 • Verlichting lokalen met daglicht en aanwezigheidssturing
 • Uitbreiding cascade verwarmingsysteem
 • Airco splitsysteem tbv computerlokalen
 • Ventilatiesysteem met CO2 sturing
 • Dakbedekkingssysteem PVC
 • Vacurain hemelwaterafvoersysteem
 • Droge blusleiding

Staphorst, nieuwbouw bedrijfspand:

Dit project betreft de nieuwbouw van het bedrijfspand van Kloosterman Waterbouw te Staphorst. Voor dit project hebben wij alle binneninstallaties verzorgd. Onderstaand een opsomming van de werkzaamheden:

 

 • Verwarming dmv vloerverwarming
 • Installaties in kantoren en werkplaats
 • Samsung klimaatsysteem
 • Verlichting bedrijfshal en kantoren
 • Gas, water, sanitair en riolering


Nijeveen, nieuwbouw bedrijfspand:

Dit project betreft de nieuwbouw van het bedrijfspand van Jos Huls Timmerwerken te Nijeveen. Voor dit project hebben wij alle binneninstallaties verzorgd. Onderstaand een opsomming van de werkzaamheden:

 

 • Verwarming dmv vloerverwarming en automatische hout-cv installatie
 • Installaties in kantoren en werkplaats
 • Samsung klimaatsysteem
 • Verlichting bedrijfshal en kantoren
 • Gas, water, sanitair en riolering

 

 Verbouwing kerk Rehoboth te Nieuwleusen:

Het project omvat een grote renovatie en uitbreiding van Rehoboth kerk in Nieuwleusen. 

Voor dit project hebben wij het gehele installatiewerk uitgevoerd. Belangrijk bij dit project was de voorziening voor luchtverversing. Hiervoor is een compleet luchtbehandelingsysteem aangelegd.Verbouwing basisschool Zuidwolde:

Het project omvat een grote renovatie en uitbreiding van een basisschool in Zuidwolde. Voor dit project hebben wij het complete verwarmingssysteem vervangen, elektrische installatie vernieuwd, verlichting vernieuwd etc. Uitgezonderd 4 lokalen is eigenlijk het gehele installatiewerk opnieuw aangelegd. Verder is er een groot gedeelte nieuw aangebouwd.

 

Opsomming werkzaamheden: Mindervaliden alarmeringssysteem, schoolbel-systeem met plc-aansturing, data netwerk en patchkast, Ventilatiesysteem, Verwarmingssysteem (300 kW cv-ketels voorzien van cascade regelsysteem, sanitaire installatie en mindervaliden sanitair, vervangen van vuilwater-rioleringssysteem.Golfresidentie clubgebouw Dronten:

Het project omvat een nieuwbouw van een sportkantine voor de Golfresidentie te Dronten. Het complex bevat tevens een grootkeuken, bar, kantine, loungeroom en een golfshop. Op de verdieping bevinden zich de kleedkamers, douche’s en kantoren. 

Opsomming werkzaamheden Elektrische installatie - gas, water en riolering - dakbedekking, dakisolatie en zinken goten - Mindervalidentoilet en alarmsysteem - Verlichting levering en montage - Plaatsen van grootkeukenapparatuur en alle benodigde voorzieningen - Grootkeuken afzuigsysteem - Noodverlichting en vluchtwegverlichting - Data netwerk - Algemeen ventilatiesysteem - Verwarmingssysteem dmv radiatoren - Sanitaire installatie voor sportdouchesZorgboerderij te Emmen:

Het project omvat een nieuwbouw van een zorgboerderij te Emmen. Het gebouw wordt geheel in boerderijstijl gebouwd en voorzien van alle voorkomende installatiewerkzaamheden.