Waterontharders


Het leidingwater wat bij u thuis of op het werk uit de kraan komt bevat kalk. De hoeveelheid kalk in het water is per gemeente (of beter gezegd per leveringsmaatschappij) erg verschillend. De waterhardheid in Zwolle is ruim 12 (graden duitse harheid). Dat is een erg hoge waarde wat betekent dat het water er veel kalk bevat. Boven een hardheid van 5 (graden duitse hardheid) wordt een waterontharder aangeraden. Wij kunnen eventueel ter plaatse bij u een monster opnemen om te bepalen hoe ‘hard’ uw water is.

Er zijn veel voordelen van onthard water namelijk een langere levensduur van onder andere boilers, geen warmteverliezen door

kalkafzetting op verwarmingselementen (denk hierbij aan wasmachines en vaatwassers), besparing op reinigingsmiddelen voor het schoonmaken van kalkafzettingen in bijvoorbeeld uw badkamer.


Er zijn op internet heel veel systemen en soorten ontharders te koop. Wij verkopen Lubron ontharders omdat wij een aantal belangrijke voordelen zien in deze fabrikant welke heel veel ‘onbekende’ merken niet hebben. Lubron is een professionele organisatie en zij kopen de ontharders in en assembleren dit. Er zijn meer bedrijven die dit doen maar meestal vergeten zij een aantal cruciale componenten om zo goedkoop mogelijk een waterontharder aan te bieden, bijvoorbeeld het achterwege laten van een omloopafsluiter welke gebruikt kan worden bij calamiteiten, het toepassen van een pekelplaat welke zorgdraagt voor de beste zoutoplossing, het achterwege laten van een vlotterinrichting (beveiliging bij overloop) maar in plaats hiervan een soort simpele omgekeerde snorkel monteren. Ook heel belangrijk is het toepassen van 'foodgrade' hars. Dit wordt maar door een paar producenten gemaakt en kan ook aanzienlijk in kosten schelen. Deze hars is onthardingshars van levensmiddelenkwaliteit en dus uitermate geschikt voor consumptieve toepassingen. 


Belt u gerust voor een vrijblijvende prijsopgave en eventueel voor een meting van uw waterhardheid. Ook kunt u kijken op de website van Vitens voor de hardheid bij u in de buurt. Hier vindt u een kaart met de waterhardheid van verschillende gebieden in Nederland.

Download onderstaand de brochure van de Easysoft

Download
brochure easysoft waterontharder.pdf
Adobe Acrobat document 3.0 MB