Bisol zonnepanelen
Bisol zonnepanelen

Waarom voor BISOL kiezen

Uit verschillende testen van bestaande installaties is gebleken dat pv-installaties met Bisol zonnepanelen hogere opbrengsten genereren dan gebruikelijk. Door deze hogere opbrengsten heeft u de investering  van uw zonnepanelen sneller terugverdiend. Daarnaast zorgt de lage degradatie van Bisol zonnepanelen ervoor dat deze ook op langere termijn efficiënt blijven presteren. 

 

Made in Europe

Door productie in Europa blijven de levertijden beperkt in vergelijk met geïmporteerde zonnepanelen. Hierdoor kunnen wij een betere dienstverlening aan de klanten geven. Tevens zijn met betrekking tot garanties de lijntjes   kort en duidelijk. Dit is voor zowel ons als installateur van zonnepanelen als voor u een extra zekerheid. Het is zelfs mogelijk op tegen een kleine vergoeden de productgarantie van de panelen te verlengen naar 20 jaar.

 

Voorgesorteerde panelen

Alle zonnepanelen worden in de fabriek voorgesorteerd op het vermogen en dit wordt aan de achterzijde van het zonnepaneel weergegeven. Tevens hebben alle panelen een positieve vermogenstolerantie tot 5 Wattpiek. Hierdoor heeft u als klant altijd minimaal het vermogen dat het paneel aangeeft. 

 

25 jaar lineaire vermogensgarantie 

Gebruikelijk voor zonnepanelen is een vermogensafname van circa 20% van het vermogen na 25 jaar. Bisol hanteert een vermogensafname van maar 15% waardoor het paneel na 25 jaar maar liefst nog 85% van het vermogen opwekt. In het eerste jaar wordt minimaal  97% van het vermogen gegarandeerd. 

 

Lage degradatie

Bij TÜV verouderingstesten (simulatie van 20 jaar werking) komen Bisol zonnepanelen uitstekend uit de test en vertonen zelfs de laagste degradatie. Daar waar 5% wordt toegestaan door TÜV, hebben de BISOL zonnepanelen een degradatie van amper 0,5%.

 

De beste componenten van bekende fabrikanten

De kosten van een zonnepaneel zitten voor 90% in de materialen terwijl de arbeidskosten van een zonnepaneel verantwoordelijk is voor maar 4% van de kosten. De juiste keuze van kwalitatief hoogwaardige materialen en onderdelen heeft dus direct effect op de kwaliteit, levensduur en prestatie van uw PV-installatie. 

 

Productie van een zonnepaneel 

De keuze van de onderdelen bij het maken van zonnepanelen heeft een onmiddellijke impact op de kwaliteit, levensduur, prestatie en financiële structuur van een zonne-installatie. De kost voor materialen is verantwoordelijk voor meer dan 90% van de paneelprijs (arbeidskost slechts voor 4%). Daarom is de paneelprijs meestal een goede indicatie van de kwaliteit van het paneel. Bisol past een strenge selectieprocedure toe waarbij componenten vooraf worden gecertificeerd en grondig getest. Hierdoor voldoen de panelen aan de belangrijkste internationale standaarden IEC 61215, Ed 2 en IEC 617360 en MCS.

 

Weerstand

De panelen worden getest op belasting en weerstand en weerstaan 900kg sneeuw en zijn bestand tegen hagelstenen van 25mm diameter die tegen 83 km/u vertikaal op het paneel inslaan.

 

Esthetisch

BISOL panelen zijn verkrijgbaar in verschillende visuele uitvoeringen zoals volledige zwarte “full black” uitvoeringen. Tevens heeft Bisol een Spectrum reeks met gekleurde cellen. Indien het esthetische aspect niet van toepassing is kan men ook kiezen voor een economisch polykristallijn zonnepaneel.